Username:    Password:       Signup |  Forgot Password?
TЪРСИТЕ... ИЛИ ПРЕДЛАГАТЕ
СТАТИИ
Наследство
Стоунхендж, Англия
Праисторически монумент в графство Уилтшир, Стоунхендж отдавна провокира въображението на учени и туристи със своя произход. Според някои изследователи монументът е бил построен от вещици и е използван за извършване на тайнствени ритуали. Според други е бил издигнат от извънземни туристи. И в двата случая археолозите вярват, че причудливото творение датира от 22

00г.пр.Хр., като строежът е завършен за 3000 години.
Чичен Итца, Мексико
Шедьовър от преаколумбова Америка построен от Маите, Чичен Итца са намира в Юкатан и е мястото, което първите изследователи са вярвали, че съхранява изгубеното злато на Елдорадо.
Старият град в Йерусалим
Свято място за евреи, християни и мюсюлмани, около Йерусалим винаги е витаела мистична аура. В града има повече от 220 исторически паметника, сред които великолепната джамия от 7ми век, построена на мястото на разрушения по римско време соломонов храм, Стената на плача, и гробницата в която е бил положен Христос преди да възкръсне.
Рапа Нуи, Великденски Остров
Великденският Остров или Рапа Нуи, е полинезийски вулканичен остров, пазен от огромните каменни Маои, странни статуи тежащи стотици тонове и високи по 20м. Освен Маоите, на острова живеят около 3000 души.
Ватикана, Италия
Град перла, разположен в сърцето на Рим с население от 900 жители. Ватикана е собственост на Папата. Туристите задължително трябва да се снимат до Апостолическия Дворец, Сикстинската Капела, да видят фреските на Микеланджело и стаите на Рафаело.
Историческият център на Петербург, Русия
С живописни речни канали, мостове и кули, старият център на Петербург наистина би спрял дъха не само на японските туристи. Построен от Петър Велики стените на старата руска столица пазят Адмиралтейството, Зимния дворец, Мраморния палат и Ермитажа.
Национален парк Евърглейдс, САЩ
Евърглейдс е огромно субтропическо блато в южна Флорида. В парка има впечатляващо многообразие от растителни и животински видове. Все пак, Евърглейдс е най-известен със своите алигатори.
Алхамбра, Испания
Величествен дворец на границата на Гранада, Алхамбра в бил резиденция на мавританските крале, а сега е един от най-впечатляващите открити музеи на ислямска архитектура в света.
Парижката Света Богородица, Франция
Парижката Света Богородица със своите причудливи водоливници, готически кули и прозорци от цветно стъкло е катедрала въплъщаваща характерното за френската столица историческо очарование.
Пирамидите в Гиза, Египет
Издигащи се от пясъците в покрайнините на Кайро, пирамидите са последното останало от Седемте чудеса на античния свят. Древният некропол се състои от пирамидите Куфу, Кафре, Менкауре и Великия сфинкс.
Отиди на страница       >>  
Copyright © SITEMAKER112, 2009. All Rights Reserved
БД заявки: 12.