Username:    Password:       Signup |  Forgot Password?
TЪРСИТЕ... ИЛИ ПРЕДЛАГАТЕ
СТАТИИ
Ако искате, повярвайте: Ной акостирал край Варна
Наскоро варненски и чужди инженери по океанология, които работят съвместно с археолози, излязоха с позиция, че първата цивилизация се родила край ВарнаТехните задълбочени изследвания в продължения на години са доказали, че тук са изработени първите сечива и основи на математиката. Намерените оръдия на труда предхождат със хилядолетия египетските, шумерските и близкоизточните, смятат инженерите и археолозите, които с доказателствата си оборват отдавна наложените теории за произхода на цивилизацията и човечеството. Върху различни артефакти са закодирани пропорции и числови съотношения, които ни говорят за това, че тази великолепна култура, датирала от средата на 5-ото хилядолетие пр.н.е. е познавала дори числото на Фибоначи – 1,618. Това е кодът за красивото и хармоничното, мярата за пространство, време и хармония. Това число и поредицата от други, които се генерират, е в основата на хилядолетни търсения.
Пропорцията, наречена златно сечение, е в основата на египетската , шумерската цивилизация и на представите ни за красивото много хилядолетия след преди и след това. Те можаха да докажат, че за първи път в историята на цивилизациите тази прогресия, това златно сечение е закодирано върху артефактите от Варненския некропол. Не е само това число, „Цивилизацията Варна“ е познавала дори числото „Пи“ – 40 века преди Питагор. С помощта на определени алгоритми можем да видим, че върху някои от златните артефакти може да бъде построен правоъгълният триъгълник на Питагор. Тия предположения са подкрепени и от прословутата „чиния на Ной“, която проф. Петко Димитров открива при експедиция в Черно море на 6 юли 1985 година. Най-ценни са откритите по нея 27 писмени знаци, които според специалистите може да се окажат най-древната писменост на човечеството. Като се направи сравнение с писмените находки от шумерите показва близостта между двете цивилизации. Оттогава до днес учените търсят други подобни доказателства за люлката на цивилизацията в Черно море, а чинията стои заключена в сейф.
Учените изследвали и златните находки от Варненския халколитен некропол, открит през 1972 г. край Варненското езеро. Това злато предхожда с близо 3000 години египетските пирамиди и е белег на най-ранната цивилизация, развивана по нашите земи. Металографски анализи и тук доказват идентичността на златните съкровища от Североизточна България със суровините и помощните материали, с които са създадени. А от всичко това излиза, че и първата металообработка в света се е състояла по нашите земи, е заключението на специалистите. Досега учени и историци смятаха, че леярството и коването на метали в сложни елементи е станало в т. нар. плодороден Полумесец – от делтата на Нил през Палестина и Анадолските хълмове до планините между Иран и Каспийско море. Но намереният по тези места метал от онова време може да се събере в една торба. Металните предмети, открити в праисторически обекти по нашите земи, биха запълнили цял хангар. Предметите от Полумесеца са били от самороден метал-предимно злато, за чиято дообработка не са били нужни особени умения и специфика. По тоя начин не може да се създадат мотики,брадви и ножове, каквито не са намерени в плодородния полумесец.
Докато металните сечива, открити у нас, са продукт на развити технологични умения, прилагащи коване на метали леене в сложни закрити и обли елементи. Земите по крайбрежието на Черно море са били плодородни, тук се развивали първите занаяти и може би първата търговия. Потопът е бил причината за великото преселение на народите, категорични са специалисти. По всяка вероятност именно тази непозната цивилизация е открила значението на перпендикуляра, както и факта, че четирите прави ъгъла са равни на 360-те градуса на окръжността. Матрицата на свещените знания може да се „сглоби“ от артефактите на културата във Варна. По външния периметър на Стоунхендж се намират 56 кръгли дупки, известни като „дупките на Орби“. Точно 56 са и „пъпките“ по контура на по-големия златен бик от Варненското съкровище.
Земемерството и астрономията са две от характерните кълба на най-старите култури, които са използвали наблюдението на небесните тела и звезди. Оказва се, че световната наука започва от Балканите. Предполага се, че голямо земетресение около 4450 г. пр.н.е. с епицентър край нос Калиакра е една от трагедиите, които е унищожила тази цивилизация. Ако се окаже, че библейската история с Ной се е случила край Варна, и той е акустирал край Варна, това ще доведе поток от туристи, убедени са родните туроператори.
Отиди на страница   <<        >>  
Copyright © SITEMAKER112, 2009. All Rights Reserved
БД заявки: 13.